Studenci Branżowej Szkoły Specjalnej I Stopnia uczestniczą w warsztatach z pieczenia pierniczków w Hotelu Ibis Łódź Centrum
6 grudnia, na zaproszenie zarządu Hotelu Ibis Łódź Centrum, studenci Branżowej Szkoły Specjalnej I Stopnia mieli niepowtarzalną okazję do uczestnictwa w warsztatach cukierniczych, znanymi jako „pieczenie pierniczków”.
Aneta Mazurkiewicz i Barbara Łopata towarzyszyły młodzieży jako ich opiekunki podczas tego edukacyjnego wyjazdu. Warsztaty te stanowiły idealną platformę dla uczniów, aby nauczyć się i doskonalić swoje umiejętności cukiernicze pod okiem doświadczonego szefa kuchni. Tego dnia mogli zanurzyć się w sztuce wypieku smacznych pierniczków i odkryć tajemnice perfekcyjnych wypieków w przyjaznej atmosferze.
Warsztaty były precyzyjnie dostosowane do możliwości i umiejętności uczniów. Efektem ich ciężkiej pracy były wyjątkowo smaczne, artystycznie ozdobione pierniczki o unikalnym świątecznym smaku.
Na koniec tego ekscytującego dnia, zarząd Hotelu Ibis wręczył uczniom dyplomy za udział w warsztatach cukierniczych. Dodatkowo, otrzymali oni również prezenty mikołajkowe jako miłe zaskoczenie i podziękowanie za ich zaangażowanie.

Spotkanie z łosiami na ulicy Łódzkiej – ważne przypomnienie dla kierowców
Decyzje Komisji konkursowej XIV edycji „Małe Granty 2025” w Łowickim Ośrodku Kultury
Łowicz ponownie gości miłośników kolarstwa podczas ogólnopolskiego cyklu maratonów
Stowarzyszenie Łączy Nas Łowicz mobilizuje społeczność po tragicznym pożarze domu
17-letni uczeń liceum w Łowiczu wciąż w stanie ciężkim po poważnym wypadku drogowym
Zbiórka elektroodpadów organizowana przez Łowicką Spółdzielnię Mieszkaniową
Łódź i medycyna estetyczna – co warto wiedzieć przed pierwszą wizytą?
Internet, który dotrzymuje Ci kroku. Poznaj możliwości multi-światłowodu