Warsztaty kulinarne
W dniach 20-21 lutego uczniowie z Branżowej Szkoły Specjalnej I Stopnia ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Jana Brzechwy w Łowiczu wzięli udział w dwudniowych warsztatach kulinarnych. Były one zorganizowanych przez Dyrekcję Hotelu NYX**** w Warszawie.
Wspólne przygotowania posiłków
W trakcie warsztatów, pod okiem szefowej kuchni pani Jolanty Piotrowskiej, uczniowie przygotowywali burgery z frytkami oraz mieli okazję uczestniczyć w codziennej pracy kucharzy podczas przygotowywania śniadań i lunchów. Warsztaty odbywały się w profesjonalnej kuchni, gdzie młodzież korzystała z wysokiej jakości produktów. Aneta Mazurkiewicz informuje, że w czasie warsztatów uczniowie mieli możliwość utrwalenia techniki bezpiecznego i prawidłowego krojenia mięsa, warzyw i owoców. Dodatkowo, rozbudzali swoją ciekawość w poznawaniu nowych technik kulinarnych, poszerzali swoją wiedzę i kreatywność w przygotowywaniu, wydawaniu i dekoracji potraw.
Wspólne ćwiczenia
Podczas pobytu w hotelu, uczniowie mieli również okazję odwiedzenia siłowni hotelowej oraz uczestniczenia w wycieczce z przewodnikiem po Warszawie. Aneta Mazurkiewicz podkreśla, że te atrakcje dostarczyły młodzieży nie tylko wszechstronnej wiedzy, ale przede wszystkim wielu niezapomnianych wrażeń, które na długo pozostaną w ich pamięci.